Sodobary – výrobníky sodové vody

Sodo-bary nebo soda-bary ?

Sodobar acqua blu FONDO BIANCOPodle slova sodobar nebo sodabar, snadno přijdeme na funkci zařízení, které je dnes zcela běžné v mnoha kancelářích a dílnách. Přesto u tohoto populárního výrobku nejde vždy pouze o vychlazení vody a její nasycení CO2, nebo chcete-li sifónu, jak trefně říkal jeden známý herec.

Princip malého kompaktního zařízení je stručně tento: je to ochlazovací modul napojený na vodovod, vybavený kvalitním vodním filtrem, umožňující obohacení vychlazené vody kysličníkem uhličitým. Zařízení připravuje v převážné většině, jak se dnes říká z obyčejné vody, vodu perlivou a chlazenou, někdy i také umožňuje odebírat vodu nechlazenou či navíc ohřátou. Celý vnitřní prostor, vodní cesty i zásobník mají ochranu proti nárůstu bakterií a pojistku proti vyplavení.

Výhody tohoto zařízení jsou na první pohled patrné. Odpadají starosti s objednáváním a transportem balené vody v plastových láhvích v jakékoli podobě, zabezpečí dostatečné množství kvalitní vody pro dodržování pitného režimu. Jak to na první pohled nevypadá, jedná se o velmi ekonomické řešení, šetřící nejen peněženku, ale i životní prostředí od zbytečných plastů. Podle kapacitních možností konkrétního zařízení jsou tato zařízení vhodná pro mnoho dílenských provozů, kanceláří, ordinací, restaurací. Velmi příjemné po ekonomické stránce je také možnost celé zařízení zahrnout do daňově odpočitatelných nákladů. Odečíst z daní lze i pravidelnou výměnu filtračních patron a údržbu zařízení 2x do roka. Cena servisu ani vodních filtrů jistě nikoho na mizinu nepřivede.

Voda z ochlazovačů chcete-li sodobarů je vždy čerstvá, chlazená, sycená CO2, filtrovaná vodním filtrem, který zabezpečuje její nezávadnost a skvělou chuť. Obsluha je velmi snadná pomocí interaktivního tlačítka pro výdej zvoleného druhu vody.

Protože je v poslední době tento způsob zajištění pitné vody velmi populární, je na trhu množství těchto zařízení, různé cenové úrovně a tedy i kvality. Stále platí, že za málo peněz není mnoho muziky. Zkušenosti, kterých přibývá, jasně ukazují, že technologická kázeň při zpracování plastů není u východní produkce pokaždé na dobré úrovni. Čím levnější výrobek, tím je jasnější, že někde se prostě ušetřilo. Evropská produkce bývá dražší, ale je zde jistota, že výstupní kontroly a provedené atesty kvality a nezávadnosti jsou zcela legální a snadněji ověřitelné.

Kvalitní sodobary či ochlazovače vody, by měly mít tlakový zásobník, bez možnosti kontaminace jeho vnitřku vzdušnou vlhkostí a tedy bez brány pro bakteriální znečištění. V tomto ohledu jsou na vysoké úrovni zejména Italské produkty, namátkou známé modely Acqua-Blu a v poslední době stále populárnější typ H2Office. Jejich robustní tlakové celonerezové vnitřní provedení splňuje ty nejnáročnější požadavky na kvalitu a spolehlivost. V dnešní uspěchané době, kladoucí důraz na spotřební společnost je až neuvěřitelné, že tyto výrobky spolehlivě fungují mnohde již 10 let. Je jistě mnoho věcí, které si kupujeme opakovaně v modernějším provedení, ale u sodobarů je důležitá spolehlivost, dlouhá životnost a možnost bezproblémové servisní opravy.

Takové sodobary Acqua-Blu jistě 100% jsou.

Přidat komentář