Automaty pryč ze škol ?

Nápojové automaty ve školáchPo několika letech napadlo zase někoho, že děti jsou tlusté ne díky tomu, že jim rodiče nevštěpují správné stravování a neučí je aktivnímu životu, ale díky tomu že jsou ve školách nápojové a prodejní automaty. Pokud jste tuto tendenci nezaznamenali pak doporučuji přečíst si článek   ZARAZTE VE ŠKOLNÍCH AUTOMATECH SLADKOSTI.

Opravdu bych chtěl vidět toho experta. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud dětem dáte do prodejních automatů ovoce, a „zdravé“ tyčinky tak o to není zájem. Děti si svoji tatranku koupí po cestě do školy a nebo u školníka v bufetě.  Nápojové automaty pak můžeme nahradit automaty na vodu a nutit děti pít za drahé peníze to co se dá pít z vodovodního kohoutku ZDARMA.

Proč experti nevarují před programem MLÉKO DO ŠKOL ? Že by mlékárenské firmy měly tak silný vliv v naší politické sféře? Vždyť mléko vůbec není vhodné.  Nejedná se o nápoj ale o potravinu a i proto se po čase dostavuje u dětí zvýšená váha. O vlivu mléka na zdraví už snad nebudu ani hovořit.

Mléko pít či nepít?

Mléko a další mléčné výrobky jednoznačně škodí. Je to živočišná bílkovina a je určeno pro jiný živočišný druh. Zakyseluje nás a zahleňuje. Nemáme od 2 let enzymy na jeho trávení. Způsobuje alergie, astma, migrény, osteoporózu a např. rakovinu prsu a hlavně prostaty. Velmi špatné jsou sýry hlavně tavené. Nemají v sobě ani vlákninu, vitamíny nebo minerály (vápník obsažený v sýru je nevyužitelný) apod. Statistiky (matematická čísla jsou jasná fakta !) jednoznačně ukazují vliv mléka na zdraví člověka. Např. ve Finsku je vysoká spotřeba mléka a v Japonsku malá. A také ve Finsku je nejvíce osteoporózy a zlomenin !!!
Vápník v pasterizovaném mléce (anorganický vápník) je nevyužitelný a nevstřebatelný. Tělo musí pro trávení mléka uvolnit v žaludku kyseliny (nemáme enzymy na trávení) a potom tělo na udržení rovnováhy kyselin a zásad musí neutralizovat tyto kyseliny. A jak je neutralizuje. Odběrem zásadotvorných prvků (tedy mimo jiné vápníku) z kostí, zubů, svalů apod. Takže po každém užití mléka nám z těla odchází dobrý organický vápník !!! V mléce je nestravitelná bílkovina kasein, nezdravé tuky, nestravitelný mléčný cukr laktóza (galaktóza), cholesterol, špatný anorganický vápník, vitamíny (A, D, E, K) , aminokyseliny, růstové hormóny (určené pro jalovici), pesticidy, antibiotika apod. A když se vrátím k sýrům tak jejich doba pobytu v trávicím systému je až 5 dní (ovoce, zelenian 5 hodin). Z toho plyne že ve střevech dochází vlivem kyselého pH ke hnití a množení mikróbů (bakterií, kvasinek, plísní apod.). Výsledkem je mimo jiné 5 místo na světě v rakovině tlustého střeva a konečníku. O tom všem je veliký počet vědeckých studií (testace na velkých počtech lidí) a publikací. Přednášejí o tom vědci, profesoři z univerzit a ústavů po celém světě.

Přidat komentář