Prodejní automaty na pivo

Prodejní automat na pivoSami dobře víte jaký je problém když máte zajistit aby nebyl prodán alkoholický nápoj nezletilým osobám. Vždy když provede inspekce kontrolu, najde se prodavač nebo prodavačka, která alkohol bez problému prodá a vůbec je nezajímá věk zákazníka.

Představit si že by třeba pivo prodávaly prodejní automaty, bylo ještě nedávno k smíchu. Jak dokáže automat posoudit věk zákazníka? To je přece nesmysl myslel si každý. Ale ono to tak není. Automat to dokáže a co víc, nesplete se jako třeba prodavač.
Nový systém identifikace zletilosti úspěšně otestoval Plzeňský Prazdroj pro prodej  svých výrobků pomocí nového prodejního kanálu kde využívá prodejní automaty.

Nový systém identifikace zletilosti který v automatech funguje zároveň s platebním systémem, umožňuje prodávat alkoholické pivo a další nápoje i na veřejnosti bez přítomnosti lidské kontroly. Zákazník se musí prokázat u automatu dokladem, který prověří jeho zletilost. Po vložení občanského průkazu nebo pasu přístroj dle věku povolí či zakáže prodej, který následně probíhá standardním postupem jako u ostatních prodejních automatů na nápoje či potraviny.

Tato převratná novinka umožňuje zejména rozšíření sortimentu v prodejních automatech, které se dnes stávají nedílnou součástí stravovacích možností ať již ve výrobních závodech, příměstských logistických centrech nebo dalších místech, kde je omezená dostupnost klasické distribuce potravin.
Věřím že se tento systém najde i další uplatnění v jiných oborech.

Další informace o systému na www.alkomat.cz a o možnostech aplikací do jednotlivých typů automatů na www.primo.cz

Přidat komentář